Activiteiten

Deelname aan activiteiten, georganiseerd door Stichting WegWijs Montfoort-Linschoten, gebeurt altijd op eigen risico!

 
2020

29 JULI 2020

De sportieve ochtend, die we in samenwerking met de Yellow bellies organiseerden op de sportvelden in Montfoort, was een succes. De grote groep kinderen maakte volop gebruik van het springkussen en deed enthousiast mee aan alle spelletjes. Voor de ouders was het wat frisjes aan de babbeltafel, maar door middel van taalspelletjes werd iedereen toch een beetje warm. Dankzij diverse sponsors konden alle deelnemers genieten van diverse hapjes, drankjes, een ijsje en een patatje.

Er werden opnames gemaakt van alle activiteiten, dit kun je terugkijken via: www.montfoortvitaal.nl 

29 JUNI 2020

Op een veilige manier zijn we weer gestart met onze mannentaalgroep op de maandagavond. Wil je graag geholpen worden met taal of wil je als vrijwilliger aan de slag bel dan: 06 27 25 18 28 of neem contact op via: info@swml.nl.

13 MAART 2020

LET OP !!!!

In verband met de door het kabinet afgekondigde maatregelen met betrekking tot de bestrijding van het Coronavirus is besloten om t/m 31 maart alle activiteiten van de St. WegWijs Montfoort-Linschoten te laten vervallen.

 

Wat stond er op het programma in 2019.

AUGUSTUS

30 augustus - Het einde van de vakantie nadert dan alweer en wij willen deze mooie periode graag afsluiten met een gezellige HapSnap-barbecue. Dus breng wat lekkers mee om te bakken, een lekkere salade of een ander zomers hapje en kom naar de Rank. Wij zorgen voor de barbecues.​​

 

JULI

31 juli - Dagje uit naar speeltuin De Linnaeushof!

Een volle bus met maar liefst 55 personen vertrok vanuit Montfoort naar de Linnaeushof in Bennebroek.  De planning was om met de bezoekers van de leer- en spelmiddagen van de stichting WegWijs Montfoort-Linschoten, optimaal te gaan genieten van de Linnaeushof, Europa's grootste speeltuin. Helaas hadden de weergoden besloten dat het op die dag, met name in Bennebroek, de hele dag zou stortregenen. Gelukkig liet niemand hierdoor zijn humeur bederven en  hebben de kinderen zich geweldig vermaakt in de binnenspeeltuin.

 

b4b99bd2-8d88-466a-9d2a-2a6a33e0fe00.jpg

 

Om 15.50 uur werd het droog, maar omstreeks half vijf moesten we alweer vertrekken. Ondanks de barre weersomstandigheden ging  iedereen weer blij en tevreden de bus in. De kinderen hebben genoten van een heel leuk uitje, dat mogelijk is gemaakt door een gift van Protestantse Gemeente de Rank. Alle deelnemers kregen bovendien aan het begin van de dag een rugzakje uitgereikt, gevuld met lekkernijen, die aangeboden werden door diverse sponsors. Een verwennerij!

Namens alle deelnemers veel dank aan al deze gulle gevers!!

 

26 juli

We zitten volop in de vakantieperiode, maar onze HapSnapmaaltijd gaat gewoon door. Omdat het waarschijnlijk erg warm gaat worden zullen we zorgen voor waterspelletjes voor de kinderen. Sluit gezellig aan en eet mee!

 

APRIL

26 april - GEEN HAPSNAPMAALTIJD

In verband met de meivakantie en Koningsnacht hebben we besloten de HapSnapmaaltijd van 26 april te laten vervallen !!

Op 31 mei is iedereen weer van harte welkom om met elkaar te komen eten. 

 

MAART

27 maart - Leer- en spelmiddag met als thema: VERKEER

Op deze woensdagmiddag gaan we  samen met de buurtsportcoach allerlei oefeningen doen met de fiets. Ook de wijkagent zal aanwezig zijn.

 

leren fietsles op plein maart 2019.jpg

 

 

 

 

 

Wat hebben we in 2018 gedaan? 

 

DECEMBER

28 december 2018 - Feestelijke HapSnapmaaltijd

Met een klein groepje hebben we heel gezellig samen gegeten. Marja vertelde over de Nederlandse tradities bij de jaarwisseling en er ontstond een leuk gesprek over de verschillende tradities in andere landen. Verder hebben we o.a. genoten van een heerlijke KERSTPUDDING!

 

IMG_9535.jpg

 

5 december 2018 - SINTERKLAAS viering

Woensdagmiddag 5 december liep Sinterklaas binnen en vierden wij met elkaar een heel gezellig en vrolijk feest!

 

OKTOBER

24 oktober 2018 - Leer- en spelmiddag met de BUURTSPORT coach.

Op deze woensdagmiddag in de herfstvakantie heeft de buurtsportcoach weer voor een leuk programma in sporthal Hofland gezorgd, waar door een grote groep kinderen enthousiast aan deelgenomen werd. 

 

SEPTEMBER

28 september 2018 - HapSnap maaltijd met de IJSSELZANGERS

Op deze bijzondere HapSnapavond hebben we samen met de IJsselzangers Nederlandse shantyliederen gezongen en uiteindelijk resulteerde dit in een polonaise. Al met al een hele gezellige start van het weekend.

 

AUGUSTUS

29 augustus 2018 - PICKNICK op het plein

Net als vorig jaar zijn we het nieuwe seizoen gestart met een picknick, maar helaas waren de weersomstandigheden dit jaar veel slechter, waardoor we noodgedwongen binnen zijn gaan 'picknicken'. Dit deed echter niets af aan de gezelligheid. Bovendien hadden Ans en Marry gezorgd voor een leuk spellencircuit, waardoor iedereen actief in de weer was. Er werd o.a. volop gesjoeld, getafeltennist en met mikado gespeeld. Door middel van het 'touw trekken' werden elkaars krachten gemeten en dat bracht de nodige hilariteit met zich mee. Al met een al een geslaagde start van het nieuwe seizoen. 

 

JULI

25 juli 2018 - WegWijs DAGJE UIT

Op 25 juli j.l. zijn we met maar liefst 64 personen op stap geweest naar Dierenpark Amersfoort. Omstreeks 10.15 uur vertrokken we met een grote dubbeldekker-bus vanuit een regenachtig Montfoort. Om 11.00 uur genoten we van onze meegebrachte koffie op een droog terras in het dierenpark. Vervolgens zijn we in groepjes uiteen gegaan en om 13.00 uur gingen we gezamenlijk genieten van onze lunchpakketjes. Ondanks het feit dat we iedereen om 15.30 uur een ijsje beloofd hadden, kostte het enige moeite om de hele club op de afgesproken plek weer bij elkaar te krijgen. Lang leve de mobiele telefoon, die bracht redding. We genoten van een ijsje, maakten een groepsfoto en met enige vertraging zaten we zowaar compleet

om 16.45 uur weer in de bus.Tijdens de terugreis waren de kinderen een stuk rustiger dan 's morgens en ook de begeleiders waren behoorlijk uitgeput. De hele groep heeft genoten van een heerlijk ontspannen dagje uit. Dit alles was alleen maar mogelijk dankzij de royale gift van Protestantse Gemeente de Rank. Namens de hele groep heel veel dank daarvoor!